wild at heart bridal
Real bride

Steffi + Jan: Trouwen op Terschelling

Naam: Steffi Haberkern & Jan Blees

Jurk + Designer: Brit Gown van Daughters of Simone

Trouwdatum: 1 juli 2017

Trouwlocatie: Terschelling – in het bos (ceremonie), strand (receptie),
land achter het huis van de ouders van de bruidegom (feest)

Welke andere trouwleveranciers hebben er meegewerkt aan jullie bruiloft?
Fotografie: Marilyn Bartman
Pak: Michael & Giso, Amsterdam
Hair & Make-up: The Wedding Chapter – Fabienne Jansen
Catering: Ria Laanstra, ’t lokaal, Terschelling
Tent: Zweedse Tenten, Zwolle
Styling & Stationary: door de bruid zelf
Rings: Yves Betschmann, goudsmid, Zürich
Florals: decoratie door Pluktuin “De Groenhof”,
Bruidsbouquet & krans door “Lavandula”

bohemian bruiloft
boho bruiloft
trouwen op terschelling

Hoe zou je jouw stijl beschrijven in 3 woorden?
Bohemian, DIY, Outdoors

Wat maakte jouw droomjurk perfect voor jou?
Toen ik op zoek was naar inspiratie voor mijn trouwjurk vond ik Annika’s trouwwinkel „Wild at Heart Bridal“ op instagram. Zij had jurken van de meeste ontwerpers die ik goed vond, zoals “Bo and Luca”, Daughters of Simone”, “Rue de Seine”, enz. Hoewel we in Zürich wonen en haar winkel in Nijmegen is was ik ervan overtuigd dat ik mijn jurk in haar winkel zou vinden. Soms heb je als bruid een goeie intuïtie wat zulke dingen betreft. Ik heb daar meerdere van haar prachtige jurken geprobeerd, maar in geen enkele andere voelde ik me zo mezelf als in de Brit Gown van Daughters of Simone. De jurk was een perfecte match met hoe ik ben en met de festival-stijl van onze bruiloft. Ik voelde me individueel, vrouwelijk, sexy en cool – precies zoals je je wilt voelen op een dag waarop alle ogen op jou gericht zijn.

Wat vond je het leukste aan je ervaring bij Wild At Heart?
Annika en haar winkel hebben een heel ontspannen en relaxte sfeer. Je hebt op geen enkel moment het gevoel dat je iets niet kunt vragen of dat iets niet mogelijk is. Annika is een heel lieve en zorgzame persoon, die alles voor haar klanten mogelijk maakt.

Toen ik naar de winkel kwam en de stijl van het interieur zag, dacht ik, wow, dat gaat lukken, omdat iemand met dezelfde smaak als ik zeker de juiste jurk heeft. En zo was het ook. Ik was slechts twee keer in haar winkel, maar het was altijd heel ongecompliceerd en een prima ervaring. Ik ben heel blij, dat er juist op het moment toen ik begon een bruidsjurk te zoeken zo’n chic en stijlvolle bruidsjurkenwinkel geopend werd met heel originele bruidsjurken die iedere vrouw met een wild hart gelukkig maakt.

bohemian bruid
bohemian bruiloft
wild at heart bridal

Wat was het hoogtepunt van jullie trouwdag?
De week voor onze bruiloft, terwijl we alles aan het voorbereiden en opzetten waren regende het bijna iedere dag. Dat was overigens de eerste keer dat Steffi zulk slecht weer meemaakte op Terschelling, dus dat was al een schok genoeg, maar aangezien we alles buiten gepland hadden moesten we langzaam aan een plan B gaan denken. De ceremonie in het bos en de borrel op strand zouden bij regen niet kunnen. De geplande ceremonieplek was twee dagen voor onze bruiloft een modderbad, en de weersverwachting gaf een week lang aan dat juist onze dag de slechtste van de week zou worden. Op de vooravond hadden we georganiseerd dat onze gasten alvast langs konden komen voor een hapje en een drankje in de boomgaard, maar dat moest naar de garage verhuizen. Gezellig, maar geen goed vooruitzicht voor de volgende dag.

Toen we de volgende ochtend wakker werden regende het, en het was koud, zelfs voor een waddeneiland. Tegen de middag kwamen de gasten aan, en gelukkig was het toen net droog. Met huifkarren reden we naar de ceremonieplek in het bos, hopend op een straaltje zon, maar vooral duimend dat het niet weer zou gaan regenen. Toen vervolgens tijdens de ceremonie het bandje Big Hard Sun van Eddie Vedder speelde brak juist op dat moment de zon door de wolken. Het was zo’n cliché moment dat iedereen moest lachen, alsof de zon gewacht had op zijn dramatische entree. Dat was de mooiste vertolking van Big Hard Sun die we ooit gehoord hebben. De rest van de dag werd steeds zonniger, en alles kon exact zoals we het gepland hadden doorgaan.

Welk advies zou je aan toekomstige bruiden geven?
Besteed veel aandacht aan details. We hebben geprobeerd bij ons alles ook op de details te richten – bij de decoratie, locatie (we hadden in totaal drie locaties – ceremonie in het bos, borrel op het strand en feest op het land achter het huis van Jan’s ouders), bij de catering, de speeches, spelletjes, enz. Onze gasten waardeerden dat heel erg. De meesten waren erg onder de indruk van de stijl en de perfecte organisatie, en we hebben veel complimenten gekregen. Het was natuurlijk veel werk vooraf, maar om dan op de dag zelf te zien dat alles inderdaad paste zoals we het ons hadden voorgesteld, en te weten dat we – buiten het weer – niets essentieels aan het toeval hadden overgelaten, maakte van de dag een prachtig en ontspannen feest.

Ga geen compromissen aan. Tijdens de planningsfase was er veel te bespreken, niet alleen met leveranciers, en je zult veel, en steeds weer nieuwe, ideeën hebben. Soms vertelden mensen ons dat we het maar op een bepaalde manier moesten doen omdat dat goedkoper of makkelijker is, maar als wij er zelf niet van overtuigd waren hebben we het niet gedaan. Ook al was het soms flink veel moeilijker, of duurder, we zijn geen compromissen aan gegaan. Dit was een feest dat we één keer in ons leven vieren, en dat moest 100 % ons zijn.

Wil je nog iets delen over jullie bruiloft?
Het was een geweldige dag, die Jan en ik niet meer zullen vergeten een ook niet meer willen missen. Trouwen is een van de meest fantastische dingen die je kunt doen in je leven en ik vind het een beetje jammer dat ik het niet nog een keer kan doen.

bohemian bruiloft
wild at heart bridal
14
strand bruiloft
bohemian bruiloft
wild at heart bridal

Write a comment

CONTACT
Van Welderenstraat 132
6511 MV Nijmegen
info@wildatheartbridal.com
INSTAGRAM
SOCIAL MEDIA