rue de seine bridal
Real bride

Charlotte + Thijs: Rock & Roll trouwen in de Metaal Kathedraal

Naam: Charlotte Wessels

Jurk + Designer: Fox Gown, Rue de Seine

Trouwdatum: 26-08-2017

Trouwlocatie: Metaal Kathedraal, Utrecht

Welke andere trouwleveranciers hebben er meegewerkt aan jullie bruiloft?

Fotograaf: Susan Noëlle
Second shooter: Hendrik de Jonge – HDJ fotografie
Haar en make-up: Borka Florentinus
Kroon: Elemental Child
Ringen: Goudsmederij Van Bruggen
Pak Bruidegom: New Tailor Utrecht
Bloemen: Judith Slagter
Styling Rentals: Happy Vintage
Taart: Life of Pie Amsterdam
Catering: Rammenas Roots Rock Kitchen (Vegan foodtruck)
en Spelty (ijs en pannenkoeken foodtruck)
Muziek: ceremonie: koor “Vlechtwerk
receptie: “Blaas of Glory” Heavy Metal Marching Band
DJ: DJ Hellemokers

Bohemian bride
metaal kathedraal
rock and roll bride

Hoe zou je jouw stijl beschrijven in 3 woorden?
Boho, edgy, artsy.

Wat maakte jouw droomjurk perfect voor jou?
Ik ben zangeres in een metal band en sommige gasten verwachtten dat ik in iets zwarts of heel extreems naar het altaar zou lopen. Ik heb hen juist verrast door in wit te trouwen, maar ik was wel vanaf het begin op zoek naar een jurk die edgy en dramatisch genoeg was om echt bij me te passen. Bij Wild at Heart was er ruime keuze in die categorie. Zo veel mooie modellen, echt een unicum in Nederland!

De Fox Gown van Rue de Seine riep me vanaf de hanger; al de eerste keer dat ik hem zag. Ik viel op het grove kanten patroon op de donkerde onderjurk, wat hem lekker luidruchtig maakt. Tegelijkertijd is de fox wel heel vrouwelijk door de grote bloemen in het kant en de elegante pasvorm: de perfecte combinatie van edgy en elegant die ik zocht. De Fox liet zich dan ook moeiteloos transformeren van statig gestyled met opgestoken haar en kroon tijdens de ceremonie, naar romantisch boho met los haar en bloemenkrans tijdens het feest!

Wat vond je het leukste aan je ervaring bij Wild At Heart?
De eerste keer dat ik mijn jurk paste was bij Annika thuis omdat de winkel destijds nog niet eens geopend was; dit vond ik al erg bijzonder! Maar ik ben blij dat ik de ervaring in de winkel daarna ook heb meegemaakt, want Wild At Heart is een droom! Ik ben een redelijk nuchtere vrouw, maar zelfs mijn hart ging sneller kloppen van de prachtige winkel en heerlijke combinatie van uitzonderlijke stoffen, texturen en patronen die bij Wild At Heart hangen.

bohemian bride
bruid leren jas
fox gown
fox rue de seine
wild at heart bridal

Wat was het hoogtepunt van jullie bruiloft?
Een paar dagen voor de bruiloft hebben we besloten persoonlijke geloften voor elkaar te schrijven en voor te dragen tijdens de ceremonie. Dat was best even stressen maar achteraf een fantastisch besluit. Het was een absoluut hoogtepunt om elkaar, ten overstaande van zo veel mensen die we lief vinden, op onze eigen manier de liefde te verklaren. Not a dry eye in the house!

Welk advies zou je aan toekomstige bruiden geven?
Mijn advies: je bruiloft is heel persoonlijk dus wees vooral lekker selectief in wiens advies je opvolgt. Met die disclaimer achter de rug zou ik toekomstige bruiden willen aanraden de tijd te nemen om de bruiloft te plannen en je jurk uit te zoeken. Wij zijn twee jaar verloofd geweest, gedeeltelijk uit noodzaak omdat ik veel op tour was, maar ook omdat we het proces niet wilden haasten; ons doel was een bruiloft te organiseren waarbij niks willekeurig of standaard was. Zo hebben we veel DIY projecten gedaan: zelf geschilderde en gekalligrafeerde uitnodigingen, een handbeschilderd jasje voor als het koud werd (praktisch en rock&roll) en een macrame wandkleed voor achter de sweet table. Maar je hoeft niet zelf aan het knutselen als dat je ding niet is; veel leveranciers dragen graag bij aan het persoonlijke karakter van je dag. Zo heeft Life of Pie speciaal voor onze hysterische bruidstaart een heerlijke whisky vulling gemaakt (we zijn grote single malt liefhebbers) en schikte Judith Slagter onze bloemen in 40 lege whisky flessen die we – with a little help from our friends – ter decoratie van onze locatie verzamelden. Qua muziek hadden wij geluk met lieve muzikaal begaafde vrienden, en voor het eten huurden we in plaats van een standaard catering vegan en vega roodtrucks. Ik kan uren doorgaan over alle fijne details, maar de bottom line is dat ik blij ben dat we ons zo lang hebben mogen onderdompelen in de voorbereidingen. Ik vond het heerlijk! En dankzij de mooie foto’s kunnen we er nog lang van nagenieten.

Wil je nog iets delen over jullie trouwdag?
Alle cliche’s zijn waar; de dag vliegt voorbij! Ik ben blij dat mijn lief en ik na de ceremonie een momentje met zijn tweeën hebben genomen om te genieten van het feit dat we van vriend en vriendin eindelijk de upgrade naar ‘man en vrouw’ hebben gemaakt. Dat is waar de dag om draait!

bohemian wedding
bohemian bruidsboeket
industrieel trouwen
bridal crown
metaal kathedraal

Write a comment

CONTACT
Van Welderenstraat 132
6511 MV Nijmegen
info@wildatheartbridal.com
INSTAGRAM
SOCIAL MEDIA