bohemian bruiloft
Real bride

Tjerkje + Edzard: Bohemian bruiloft in Friesland

Naam: Tjerkje Kalff

Jurk + Designer: Sewell van Rime Arodaky

Trouwdatum: 01-07-2017

Trouwlocatie: De Sayter in Eernewoude, Friesland. De setting was een eiland met een boerderij erop midden in een natuurgebied, een echte buitenlocatie.

Welke andere trouwleveranciers hebben er meegewerkt aan jullie bruiloft?

Friends and family & co! We hebben ontzettend veel te danken aan de mensen om ons heen,
door de organisatie dichtbij te houden hebben we een sfeer kunnen creëren die goed bij ons past.

Fotografie: Melting Pot Stories
Bloemen en styling: Mijn moeder heeft alle – grotendeels wilde, zelf geplukte – bloemen gedaan.
Mijn ouders hebben de backdrop die je op de foto ziet getimmerd van sprokkelhout.
Ringen: Lyppens
Haar en make-up: The Wedding Chapter
Catering: Dames Dietz en Dutch Angus
Band en DJ: Plugify

festival bruiloft
rime arodaky sewel
bohemian bruid

Hoe zou je jouw stijl beschrijven in 3 woorden?
Stoer, romantisch, natural

Wat maakte jouw droomjurk perfect voor jou?
Mijn jurk past goed bij mij, bij ons, de sfeer die we op onze trouwdag wilden delen.
Belangrijkst dat ik het een super mooie jurk vond, alles eraan. Al denk ik dat ik in eerste instantie ben gegaan voor de lage rug en de geborduurde bloemen in het bovenstuk.

En wat ik heel fijn vond dat ik vrij kon bewegen in mijn trouwjurk. Ik was van tevoren een beetje ‘bang’ voor baleinen en corsetten, maar bij Wild at Heart hoef je je daar geen zorgen over te maken. De stof voelde lekker en ik droeg er geen bh’tje onder, voor mij een ultiem vrij gevoel. Ik ben die dag meerdere keren op (en van) boten gesprongen en dat ging allemaal soepel, toch wel de ultieme test voor een droomjurk!

Wat vond je het leukste aan je ervaring bij Wild At Heart?
De sfeer is heel fijn, warm en low key. De eerste keer kwam ik op een zaterdagmiddag met een goed vriendinnetje. Met Annika erbij was het een beetje alsof we met 3 vriendinnen waren.

Annika geeft je de vrijheid om zelf door het rek met jurken te struinen en er een stuk of drie te kiezen, die ga je dan passen. Tegelijkertijd heeft ze het talent om snel te doorzien wat voor iemand je bent, en wat daarbij kan passen. Totaal ongedwongen heb ik een aantal jurken gepast die me mooi leken, terwijl we ondertussen een beetje aan het kletsen waren. Voornamelijk heel relaxed dus. Aan het einde was ik er wel uit wat voor mij de mooiste jurk was, al was dit niet per se een emotioneel beladen moment wat je soms hoort.

wild at heart bridal
wild at heart bridal
wild at heart bridal

Wat was het hoogtepunt van jullie bruiloft?
De bizarre weersomslag maakte onze trouwdag extra bijzonder en is denk ik het meest besproken moment. Het was de ochtend van onze trouwdag, 1 juli, extreem slecht weer. Kou, wind en regen. We hadden een 100% buiten huwelijk bedacht: de gasten kwamen aan met boten, de ceremonie vond plaats in een weiland midden in de natuur en het diner zou ook buiten zijn aan lange tafels in het gras. Een ‘slecht weer scenario’ hadden we niet echt…

Maar nu komt het: we hebben echt mega veel geluk gehad. Op het moment dat ik mijn ‘entree’ maak als bruid – ik kom aanvaren met mijn vader op ons familieschip – barst de donkere lucht open en begint de zon te schijnen. Dat was een heel bijzonder moment, bijna magisch. Het zette bovendien de sfeer goed neer voor de rest van de dag, iedereen zat er zo lekker in!

Welk advies zou je aan toekomstige bruiden geven?
Bepaal samen de uitgangspunten die voor jullie belangrijk zijn voor een mooie trouwdag, zet ze op papier en organiseer daar omheen. Blijf trouw aan die punten en daarmee aan jullie zelf. Laat je niet van de wijs brengen. In de aanloop naar je huwelijk ga je veel meningen en goedbedoelde adviezen krijgen over hoe het je het zou moeten aanpakken. Op ons allereerste lijstje stond bijvoorbeeld: Locatie aan het water en in de natuur (met een voorkeur voor de specifieke locatie in Friesland waar we ook getrouwd zijn), dat iedereen er de hele dag bij is – dus geen aparte groepen, een BBQ als diner.

Specifiek wat betreft het kiezen van je jurk heb ik ook een advies: Maak er geen groepsactiviteit van. Het is jóuw jurk! Ik ben zelf met 1 vriendinnetje gekomen, met z’n tweetjes dus. Ik ken het gevoel dat je je omgeving zo goed mogelijk deelgenoot wilt maken van de vreugde rondom je huwelijk, maar hier zou ik je echt adviseren om op je eigen smaak te vertrouwen. Het lijkt mij moeilijk om vanuit je hart te kiezen met heel veel mensen om je heen. Ik ben later nog een keer met mijn schoonmoeder gegaan (voor de uiteindelijke keuze en het bestellen) en de laatste keer vlak voor het huwelijk met mijn moeder (voor de laatste keer passen met de coupeuse erbij).

Oh en nog een allerlaatste advies: Houd je jurk een verrassing! Misschien moeilijk te weerstaan om even snel een foto te laten zien als iemand ernaar vraagt, maar zoveel leuker voor de dag zelf.

Wil je nog iets delen over jullie trouwdag?
Ja! Een ander hoogtepunt was het festival. Dit hadden onze getuigen en ceremoniemeesters als verrassing voor ons uit de grond gestampt en het was echt een dikke hit. Er waren speciale toegangsbandjes waarmee je het terrein op kon met onze namen erop. Er was een silent disco, hoola hoopen, photo booth, relax hut en ouderwetse spelletjes zoals sjoelen en spijkerslaan. Dit ‘geheime’ programmapunt zou eigenlijk een uurtje duren, maar iedereen stond zo heerlijk in de zon de tijd te vergeten, dat de borrel zich verplaatste naar het festivalterrein en heeft uiteindelijk tot aan het diner geduurd.

Ik vond het sowieso fijn om een onderdeel van het programma uit handen te geven en daar niet over na te hoeven denken, dus als je dit aandurft en je hebt net zulke geweldige en creatieve vrienden en familie als wij is dit zeker een aanrader.

tuin bruiloft
festival bruiloft
rime arodaky sewel
friesland bruiloft
silent disco
bohemian bruiloft

Write a comment

CONTACT
Van Welderenstraat 132
6511 MV Nijmegen
info@wildatheartbridal.com
INSTAGRAM
SOCIAL MEDIA