21 april 2020

Droogbloemen & Trouw boeketten!

INTERVIEW

Bloemen zijn populairder dan ooit tevoren! Tegenwoordig zien we de mooiste creaties voorbij komen tijdens een bruiloft. Bloemen zijn een perfecte manier om de stijl van je bruiloft te accenturen. Minimalistische trouwboeketten, een zwevende bloemen hemel boven een prachtig gedekte tafel, droogbloemstukken bij het altaar of in backdrops. We waren nieuwsgierig hoe de creatieve en altijd vrolijke Edenique van Edenique Floral Designs hier over denkt. Hier lees je haar visie op de trends van nu en bloemen tijdens een bruiloft. Ook geeft ze je de gouden tip wat je erna met jouw trouwboeket/bloemen kan doen.

Bij welk seizoen vind jij welke bloemen passen?
Lente: In gerenal misschien niet mijn meest favoriete bloem, maar er zijn enkele soorten Tulpen die ik wel in iedere decoratie zou willen verwerken. Met name vanwege de bijzondere kleuren.

Zomer: De geur, de mooie vorm en de kwetsbaarheid van de Lathyrus vind ik prachtig in de zomer.

Herfst: Het kleine chocoladebloemetje of te wel de Cosmos blijft in pure eenvoud zo mooi! Leuke bonus, hij ruikt naar chocolade!

Winter: De favoriete winterse bloem van mij maar van vele bruidjes is de Anemoon en dan met name de Panda Anemoon. Hij heeft een mooi contrast van witte bloemblaadjes en een zwart hartje.
 
De laatste jaren zijn er zoveel mooie en bijzondere Rozen bij gekomen die speciaal voor bruiloften worden gekweekt dat deze eigenlijk niet in dit rijtje mogen ontbreken!

Wat zijn echt bloementrends van nu? En wat is jouw persoonlijke favo trend?
Dé trend op dit moment zijn de droogbloemen. Het begon vorig jaar al (en voor ons bloemisten het jaar daarvoor al), maar dit jaar krijg ik bijvoorbeeld echt specifiek aanvragen voor bruiloften met alleen maar droogbloemen. Denk hierbij niet alleen meer aan Pampas pluimen (al is dit voor veel bruiden wel een must haha), maar ook aan gedroogde Rozen, grassen, Hortensia's, Varen, etc.

Daarnaast zijn kleuren enorm van belang en daar ben ik het honderd procent mee eens. Een prachtig pallet doet zoveel meer! Het nadeel is alleen dat niet alle bloemen in de meest bijzondere tinten worden en kunnen worden gekweekt. Daarom helpen we de natuur soms een beetje door een kleur aan het water toe te voegen om de meest bijzondere kleuren te krijgen. De bloem bloeit gewoon in de standaard kleur, maar zodra deze rijp is voor de verkoop gaat hij eerst nog even op gekleurd water :). Er zullen zeker mensen zijn die hier niet achter staan en dat heb ik ook altijd gehad, totdat ik zag wat er mogelijk is en ik weet dat de bloemen pas op het einde worden bewerkt.      

Wat voor verschillende back-drops voor tijdens een ceremonie kun je maken met bloemen?
Dit zijn er heel veel! 2 jaar geleden zag je heel veel backdrop-frames van koper, hout en dan het liefst met een doek en een groot bloemstuk gecombineerd. Dit was toen de trend, maar afgelopen jaar heb ik dit volgens mij al niet meer gemaakt. We gaan steeds meer voor organisch, zwevend en verrassend. Maar sowieso, anders dan anders is altijd mijn motto! 

Op welke plekken binnen een bruiloft worden vaak bloemen gebruikt? Wellicht dat je hierin ook ideeën hebt over hele creatieve plekken, waar een bruidspaar zelf niet zo snel aan zal denken.
Het is vaak een beetje afhankelijk van het budget op welke plekken men allemaal bloemen verwerkt. De meest voorkomende plekken zijn bij de ceremonie en de dinertafels, logisch eigenlijk omdat dit de intiemste plek is en de plek waar je het langst verblijft. Bij het welkomstbord, de auto, statafels, bar, toiletten, cadeautafel etc. zijn dan de extra's wanneer men hier budget voor heeft en bloemen heel belangrijk vindt voor de sfeer.   

Hoe bewaar je je bloemen ná de bruiloft? Wat kun je er allemaal mee doen?
Laten drogen! Dat deden mijn ouders bijvoorbeeld al 40 jaar geleden maar tegenwoordig zijn er mooie bedrijven die de bloemen perfect voor je laten drogen en zelfs heel eigentijds inlijsten. Een aanrader!

NL