Barcelona Bridal Week – 2023

Barcelona Bridal Week – 2023

Afgelopen april zijn wij naar Barcelona gevlogen voor de Bridal Week. Geen straf, zeker niet omdat daar de zon heerlijk scheen en wij te maken hadden met een ietwat treurig begin van de lente.
Zoveel gezien, gedaan en een ongelooflijk geweldige ervaring rijker. Vandaar dat wij er voor hebben gekozen om twee blogs te wijden aan ons Spaanse avontuur.

De Bridal Week is voor ons het ideale moment om weer live contact te hebben met onze designers en om nieuwe merken te ontdekken, nieuwe collecties te bekijken en je letterlijk onder te dompelen in de Bridal wereld. En in Barcelona gaat dat zeker gepaard met één - of meerdere - glazen Sangria. We know, worst job ever…

Modeshows
De eerste dag was voor ons volledig gevuld met modeshows. We bezochten de show van zowel Sophie et Voilà als de show van Isabel Sanchis.

Isabel Sanchis werkt veel met avondjurken en heeft een net wat meer gewaagde bridal collection. Sophie et Voilà werkt daartegenover juist veel met seperates, wat meer dimensie en een bepaald spannend effect creëert.

Isabel Sanchis
Zelf waren we compleet in love met de collectie van Isabel Sanchis. De show was een echte ervaring en de collectie bestond uit jurken met veel cut-outs, grote rozen en bloemen en verschillende structuren. Denk daarbij aan meer sculptural shapes met stevigere stoffen. Wat juist heel cool is en verademend is, gezien de huidige trend van minimal jurken en soft fabrics.

De dag erna hadden we zeker - geheel bewust - een dag vrij gepland. Genoten van de zon, kleine boutiques, en heerlijke tapas. Deze vrije dag hebben we afgesloten met de meiden van Bon Bridé op het terras. Altijd fijn om ook in een informele setting contact te hebben met de designers.

Designer Day
De volgende dag stond in het teken van alle bekende en voor ons nog onbekende designers.

Bon Bridé
We bezochten wederom Bon Bridé. Hun waanzinnige collectie bestaat voor aankomend jaar uit veel seperates, wrap dresses, mini’s, tops en broeken. De gehele sfeer is meer sculptural, kimono-achtig. Zelf waren we erg impressed. We hebben daarom onze huidige collectie flink uitgebreid en alle jurken komen dit najaar binnen.Alexandra Grecco
Daarna zijn we doorgegaan naar Alexandra Grecco. Helaas mogen we hiervan nog geen beelden delen, aangezien de nieuwe collectie deze zomer pas uitkomt. Maar we kunnen wel zeggen dat de nieuwe collectie precies is zoals je van Alexandra Grecco verwacht; romantisch, veel minimal en verschillende soorten zijde. Voor het eerst werken ze dit jaar meer met draping en hebben ze een prachtig nieuw patroon van 3D-bloemen ontwikkeld.

Bo & Luca
Na een mini-break gingen we door naar Bo & Luca, een van de merken die we al verkopen vanaf het begin. Bo & Luca is gevestigd in Zuid-Afrika en de designer Shannon is een prachtige vrouw inside and out en altijd heerlijk om haar weer te zien. Ze brachten tijdens de Fashion Week geen nieuwe collectie uit, maar we hebben alle eerdere collecties kunnen bewonderen. Ook Bo & Luca laat de minimal stijl terugkomen in hun eigen collecties en dat alles zonder hun eigen identiteit te verliezen. Want ze weten het te combineren met prachtig beadwork, wat ze zelf ontwerpen en wat wordt gemaakt in India. Je zou de stijl van Bo & Luca kunnen beschrijven als exotisch, romantisch, boho chique. Een stijl die ons erg aan het hard gaat.

A La Robe
Als laatste van onze huidige designers bezochten we Elizabeth van A La Robe. Elizabeth had zelf een appartement gehuurd en bij binnenkomst kwam een heerlijke bloemengeur van seringen je tegemoet. A La Robe staat bekend om de epic slipdresses. En ook dit jaar had ze enkele vernieuwingen; ze gebruiken naast zijde crêpe en zijde satijn nu ook zijde velvet. En ook hebben ze een nieuw model met een gedrapeerde voorkant en meer structuur.

Daarna de dag afgerond met Elizabeth van A La Robe en Zoë van Zo & Willow - een hele toffe Bridal winkel in Berlijn, in case you live there! ;)

Benieuwd naar onze visie op alle trends voor dit trouwseizoen en welke nieuwe designers we hebben gezocht en waar we misschien meer gaan werken? Lees dan onze volgende blog!