Barcelona Bridal Week – deel 2

Barcelona Bridal Week – deel 2

 

In onze vorige blog heb je over onze avonturen tijdens de Barcelona Bridal Week kunnen lezen. In deze blog nemen we jou opnieuw mee naar Barcelona en geven we jou juist een inkijk in potentiële nieuwe designers en de bridal trends voor aankomend trouwseizoen.


Isabel Sanchis
De jurken van Isabel Sanchis zijn de perfecte mix tussen klassiek, gedurfd en sexy. Wat ook ontzettend fijn is, is dat er veel aanpassingen mogelijk zijn. We hebben in al onze jaren gemerkt dat veel bruiden het prettig vinden als er toch wat kleine details aan een jurk aangepast kunnen worden, zodat deze echt voelt alsof hij op jouw lijf is gemaakt. Zeker een designer om in de gaten te houden!Sophie et Voilà
Van Sophie et Voilà hadden we meteen 4 favoriete jurken. Het zijn prachtige jurken, fijn geprijsd en je kan veel verschillende soorten combinaties maken. We zouden Sophie et Voilà meer omschrijven als minimal chique met playfull details.


Sarah Seven
Sarah Seven is een merk uit New York. Ze hebben veel minimal trouwjurken in hun collectie. De meeste jurken zijn formfitted en ze werken veel met draping, sluiers, off shoulder en corsets. Het was sowieso leuk om deze jurken een keer op de modellen te zien. En eerlijk, ze stonden hen prachtig, wat al heel veel zegt over de jurken en de designer. Ook bij hen zie je - zoals bij meerdere designers - de minimal trend terugkomen.

Cortana
En last but not least het Spaanse merk, Cortana. We zijn nog steeds compleet verliefd op de stoffen, mogelijke combinaties, vallingen en de complete uitstraling van dit merk. Ze hebben een prachtige bridal collectie van alleen maar organic stoffen en natuurlijke materialen. Ze ontwerpen al hun stoffen zelf en durven er ook zeker mee te experimenteren. Zoals bijvoorbeeld een hele mooie glanzende stof waar metaal doorheen is geweven. Eigenlijk voelde het bijna magisch; de stoffen en hoe ze de jurken wisten te combineren met overlays, rokken, tops, veils, wraps. Bedenk het maar, alles was mogelijk. Wat je ook combineerde, alles creëerde zo’n compleet andere look. En we denken dat bruiden dat tegenwoordig erg leuk vinden - om te spelen met hun looks - zonder van jurk hoeven te wisselen. Ze hebben prachtige slipdresses van minimal tot romantisch met kleine capsleeves of halter. Ze werken met verschillende tinten, van ivoor tot champagne. Zo kan je precies de kleur vinden die prachtig staat bij jouw huid. Kortom, we waren zó onder de indruk om te besluiten naar hun boutique in Mallorca te gaan, wat letterlijk de allermooiste plek is, heaven. Daarover later meer! ;) Maar we kunnen al wel vertellen, met mega grote trots, dat we hebben besloten deze geweldige, unieke designer toe te voegen aan onze collectie en we verwachten het dit najaar bij ons binnen.

Trends 2023/2024
Naast dat minimal trouwjurken nog steeds een trend zijn en blijven, zien we toch wat verschuiving. Er wordt nu veel meer gewerkt met seperates - niet in de vorm van top en rok - maar denk bijvoorbeeld aan een slipdress met een wrap skirt of juist een vollere overrok. Maar ook losse sleeves, wrap tops en unieke sluiers zijn een perfecte toevoeging. Zelf vinden we dit een onwijs leuke trend, omdat je veel meer diepgang kan creëren in een look en je als bruid er echt mee kan spelen, zonder een compleet andere outfit aan te trekken. En als extra bonuspunt; het speelt ook in op duurzaamheid. Je hebt namelijk niet meer jurken nodig en veel losse delen kan je nog dragen na jouw bruiloft. Draag jouw wrap top op een mooie jeans of draag jouw overskirt met een mooi linnen topje en je hebt een waanzinnige outfit!

Zeker zien we ook meer en meer grote statement bloemen of ander driedimensionaal kant verwerkt worden in trouwjurken. Dat zagen we al eerder bij Alexandra Grecco, maar nu bijvoorbeeld ook bij Isabella Sanchis.

Naast de always charming V-hals zien we dat off-shoulder nu ook een erg populaire halslijn is. Of je het nu draagt met sleeves of als een wrap top met extra nadruk op je taille, het is ontzettend vrouwelijk.

En als laatste zien we dat steeds meer designers werken met structuren en sculpturen, bijna architectonisch. Denk hierbij aan designers zoals Bon Bridé, Cortana, Halfpenny Londen en Katherine Tash. Het is echt een trend die we terug zien komen and we love it!