Real bride Marion: trouwen te midden van de Zwitserse bergen

Real bride Marion: trouwen te midden van de Zwitserse bergen

Naam: Marion Willekens
Jurk + Designer: Jagger, door Caroline Takvorian 
Trouwdatum: 23.07.2022
Trouwlocatie: Berghotel Chäserstatt, Zwitserland
Fotografie: Evi Clerckx & Margaux Maesen 

Wat moet een trouwjurk voor jou uitstralen?

Zelfzekerheid en persoonlijkheid

Wat betekent een trouwjurk voor jou?
Een trouwjurk geeft vooral het karakter en verhaal van de bruid weer, biedt comfort en vertrouwen en speelt troeven uit. Tenslotte is dit de dag waarop je je op je best wilt voelen en je er op je mooist wilt uitzien voor jouw toekomstige wederhelft. Het blijft later dan ook een eeuwig en tastbaar aandenken aan één van de mooiste dagen van je leven.


Had je bepaalde verwachtingen van tevoren bij een trouwjurk? Zijn die uitgekomen?
Ik vond de eerste afspraak erg spannend. Na flink wat vooronderzoek kon ik me vinden in veel verschillende stijlen en modellen. Mijn verlanglijstje was dan ook héél uiteenlopend, maar gelukkig filterde Sara, de styliste, slim diverse jurken.
Ik wilde me mooi, comfortabel en 'mezelf' voelen, en al snel werd duidelijk waarin mijn vormen en gezicht mooi uitkwamen.
In drie jurken verscheen er spontaan een glimlach op m'n gezicht. Stralende ogen vertelden de andere aanwezigen dat dit 'de jurk' kon zijn. Na het steeds opnieuw passen van deze drie, koos ik voor de 'gulden middenweg'. Nog lang erna spookten de andere twee jurken vertwijfeld door mijn hoofd, maar hoe dichter de grote dag naderde, hoe meer ik ervan overtuigd was dat ik de juiste keuze gemaakt had. Achteraf zou ik me in geen andere jurk meer kunnen of willen voorstellen.

Hoe zou je jouw stijl beschrijven in 3 woorden?
Tijdloos, vrouwelijk, 'with an edge’


Wat maakte jouw droomjurk perfect voor jou?
Ik wilde een speciale jurk waarin ik me bijzonder en mooi voelde, die mijn figuur mooi liet uitkomen (zonder de show te stelen) en belangrijk: waarin ik me 100% comfortabel voelde. Ik zocht een jurk die bij me paste, met een persoonlijke betekenis.
Ik houd erg van de minimalistische, moderne stijl, dus bij het zien van de simpele, soepele rok van Jagger in combinatie met het fantastisch geborduurde bovenstuk met lichte transparantie en een sexy verlaagde rug, was ik verkocht.
Zeker het uiterst elegante silhouet, de subtiele en stijlvolle glinster en de Edelweiss-achtige bloemen haalden me over de streep.
Ik wilde een tijdloze jurk die ik over 10, 30 en 50 jaar nog steeds prachtig zou vinden, en dat deed dit ontwerp van Caroline Takvorian.

Wat waren jouw verwachtingen van een bruidsboutique?
Wel, via de jurken van mijn favoriete ontwerpers bij mijn opzoekwerk kwam ik terecht bij jullie bruidszaak. Ik volgde jullie al een tijdje op Instagram en kon me helemaal vinden in jullie stijl. Ik vind het totaalplaatje namelijk belangrijk: niet enkel de jurken, maar ook een stijlvol interieur, een warm welkom en professionele begeleiding. Ik houd enorm van de Nederlandse openheid, doelgerichtheid en rechttoe-rechtaan aanpak. Ik hoopte op eerlijk advies en geen verkooppraatjes, een moderne en originele collectie om uit te kiezen, en gewoonweg een aangename, fijne ervaring. Met een beetje geluk ook een succesvolle. Die kreeg ik.

Wat vond je het leukste aan je ervaring bij Wild At Heart?
De keuze is fantastisch: precies ruim genoeg zonder overdonderend te zijn, origineel, uniek en modern. Wat ik het meest apprecieerde, was het eindeloze geduld en de rustgevende kalmte waarmee ik geholpen werd, het aandachtige en luisterende oor naar mijn wensen en het fijngevoelige, deskundige advies zonder me in een bepaalde richting te sturen. We overschreden ruim de geplande duur van de eerste afspraak, maar ik voelde me heel de afspraak lang veilig en op mijn gemak. Ik heb me zelden zo speciaal en mooi gevoeld, waarvoor een dikke dankjewel, dames.

Wat betekent een bruiloft voor jou?
Laten zien dat je voor elkaar kiest en het vieren van die liefde, samen met de mensen die het meest voor jullie betekenen: de allerbeste vrienden en familie.

Wie waren er allemaal aanwezig?
Praktisch heel onze familie was er, plus een bevriend koppel. Mijn echtgenoot en ik nodigen ook beiden onze twee beste (jeugd)vrienden uit met hun partners. In totaal kwamen we tot 50 gasten, een ideale groep, heel intiem en gezellig maar toch groot genoeg voor fijne weerziens, eindeloze gesprekken en een feest met ambiance.Wat was het hoogtepunt van jullie bruiloft?
Moeilijk om slechts één moment te kiezen, maar de live muziek in de kleine, intieme kapel betekende veel voor ons als muzikanten. Toen bij mijn intrede Fleetwood Mac's ingetogen ‘Landslide’ klonk, akoestisch gespeeld door mijn vriendin op gitaar, kreeg ik het wel even moeilijk. Ook het aansnijden van de ‘bruidstaart’ (een enorme bol lokale streekkaas) en het dansfeest zal ik nooit vergeten.
Maar het uiterste hoogtepunt was zonder twijfel de zonsondergang ’s avonds, waarbij alle gasten spontaan opstonden van hun stoel om de gouden bergtoppen te bewonderen. Met onze Instax ontstonden er spontaan groepsfoto's van gasten die elkaar heel goed of juist nauwelijks kenden, een wedstrijdje om de grappigste poses en vooral veel persoonlijke gesprekken en gelach. Iedereen genoot zichtbaar.

Welk advies zou je aan toekomstige bruiden geven?
Volg je gevoel bij het maken van keuzes voor jullie trouwdag en kies in eerste plaats de dingen die voor jullie persoonlijk veel betekenen, niet omdat (je denkt dat) andere gasten ze van je verwachten. Verspil geen onnodige energie of geld aan de ‘perfecte' details die toch over het hoofd gezien zullen worden, en focus je op waar het om draait: een fijn feest om jullie liefde te vieren. Op de grote dag zelf: laat alle verwachtingen los en vertrouw op anderen, zodat jullie zelf vooral zorgeloos kunnen genieten!Wil je nog iets delen over jullie trouwdag?
Achteraf gezien ben ik vooral blij met het besef dat, als iemand me vroeg om het allemaal opnieuw te mogen doen, ik precies dezelfde keuzes zou maken. Het was een dag die 200% bij ons paste en die we nog lang zullen koesteren.