Adinda + Mark : trouwen in Italië

Adinda + Mark : trouwen in Italië

De herfst is officieel begonnen! Dat betekent dat het hoogseizoen van onze lente- en zomerbruiden voorbij is. We hebben zeker nog een paar hele bijzondere bruiden, die in de herfst of winter trouwen, maar de echte piek is voorbij.

Het perfecte moment om terug te kijken naar alle mooie bruiloften, bijzondere bruiden en unieke verhalen die we voorbij hebben zien komen. Het blijft altijd ontzettend speciaal om in zo’n korte tijd bruiden te leren kennen en om zoiets intiems - als het uitzoeken van DE perfecte trouwjurk - te mogen delen.

Aankomende periode zullen we vaker verhalen van onze bruiden delen. We beginnen met Adinda Leene - van Kuijk. Ze heeft ons hart verovert met haar innemende lach en fijne energie. En wat een prachtige bruiloft heeft ze gehad in Italië!

Naam: Adinda Leene-van Kuijk
Jurk + Designer: Rae by Anaïs Anette
Trouwdatum: 21.05.2022
Trouwlocatie: Borgo Petrognano, Val D'elsa, Tuscany
Fotografen: Milan Goldbach, Ruben Duipmans, Sterre Loots

Wat moet een trouwjurk voor jou uitstralen?
Een trouwjurk moet vooral uitstralen hoe ik als persoon ben. Ik wilde me echt mezelf voelen in de trouwjurk, maar daagde mezelf ook uit door een beetje uit m’n comfortzone te stappen. De open rug van de Rae dress was daarin precies wat ik zocht.

Wat betekent een trouwjurk voor jou?
De liefde vieren met mijn aanstaande in de mooiste jurk waarvan ik ook wist dat híj het prachtig vond. De jurk zal voor altijd een bijzondere betekenis hebben, omdat het me herinnert aan een van de meest bijzondere dagen uit mijn leven.

Had je bepaalde verwachtingen van tevoren bij een trouwjurk? Zijn die uitgekomen?
Ik was van tevoren best nuchter en moest maar zien of ik tijdens het passen zou weten wanneer het dé jurk is. (Dat hoorde ik zo vaak) Voor de eerste afspraak had ik mijn huiswerk al goed gedaan en de Rae dress stond op mijn lijstje. Ik paste in totaal 8 jurken waarvan de Rae dress als laatste. De tranen sprongen in mijn ogen toen ik mezelf in deze jurk zag. Dus toch… dacht ik ;-) Ik twijfelde nog tussen een model van designer Laure de Sagazan, maar bij de tweede keer sprongen de tranen wederom in mijn ogen. Toen wist ik natuurlijk genoeg!

Hoe zou je jouw stijl omschrijven in 3 woorden?
Sexy, romantisch, stijlvol

Wat maakte de Rea de perfecte trouwjurk voor jou?
De open rug, de soepelvallende stof en het kant aan de voor- en achterkant. Alles wat ik zocht in een jurk. De knoopjes - die we er naast de rits op hebben laten zetten - maakten het helemaal af. Grappig hoe zo’n klein detail zoveel verschil kan maken. Dit was zo’n goede tip van jullie!

En de sluier natuurlijk. Ik dacht: ik ga meer een keer trouwen, ik wil een sluier! Ik koos voor de Jane veil van Anaïs Anette. Een sluier van heel dun tule waardoor de open rug nog steeds goed te zien was.

Wat waren jouw verwachtingen van een bruidsboutique?
Ik had eigenlijk maar 1 bruidsboutique in gedachten en dat waren jullie. Ik voelde aan alles dat ik hier sowieso zou slagen. Ik verwachtte veel jurken in mijn smaak en een team van jonge, maar ervaren meiden. Het hadden vriendinnen van mij kunnen zijn en dat gevoel vond ik belangrijk om te hebben, bij het maken van zo’n belangrijke keuze.

Wat vond je het leukste aan jouw ervaring bij Wild At Heart?
Alle lieve meiden! Je voelt je zo ontzettend op je gemak en ze hadden gauw door wat bij mij paste. Jullie maken dit natuurlijk elke dag mee, maar waren oprecht zo blij voor mij. Bijzonder om dat enthousiasme te zien en te voelen dat jullie echt meeleven met een bride to be.

Wat betekent een bruiloft voor jou?
De liefde vieren met alle lieve mensen om je heen. Kiezen voor elkaar en naast - in ons geval twee prachtige dochters - een diepere laag in de relatie creëren door echt voor elkaar te kiezen, in het bijzijn van familie en vrienden.

Wie waren er allemaal aanwezig?
In totaal hadden we 63 gasten. Al onze meest dierbare vrienden & familie waren er.

Wat was het hoogtepunt van jullie bruiloft?
Het is moeilijk om 1 hoogtepunt te kiezen, het was een aaneenschakeling van zoveel mooie momenten. Mijn broer & moeder die zo’n belangrijke rol speelden, onze twee dochters, de ochtend waarop ik me klaar maakte, onze getuigen en goede vrienden die zulke mooie speeches gaven en het Molukse lied Gandong é dat werd gezongen door mijn familie, teveel om op te noemen.

Maar als ik er dan 1 hoogtepunt moet noemen: iedereen genoot zichtbaar! De hele groep onderling matchte zo goed met elkaar. De bruiloft was persoonlijk en intiem, voor iedereen voelde het als een cadeau.

Welk advies zou je aan toekomstige bruiden geven?
Geniet echt van elke seconde. Het klinkt cliché, maar spreek jezelf echt toe dat je van elke seconde geniet, het gaat zo snel. Geniet ook van de voorbereidingen samen met je partner. Wij hebben vanaf het begin gezegd dat we om niets gaan stressen. Je trouwt vaak al op een mooie en bijzondere plek, al jullie geliefde mensen zijn er en er is eten & drinken. Meer heb je eigenlijk al niet nodig :-) Gaat iets mis? Dan gaat het mis. Naar mijn mening gebeurt het vaak dat mensen vinden dat hun bruiloft helemaal perfect moet zijn, maar daardoor vergeet je te genieten. Een bruiloft hoeft niet perfect te zijn, juist door los te laten geniet je veel meer.

Daarnaast vonden wij het belangrijk dat er vooral eten & drinken was. Dat werkt altijd verbindend waardoor er een fijne sfeer onderling ontstaat. En muzikanten! Wij maakten liever hier budget voor vrij in plaats van veel geld aan dure bloemen die - bij wijze van spreken - toch niemand ziet… Gasten herinneren zich uiteindelijk hoe de sfeer was en een bos bloemen doet in mijn ogen dan niet zo veel.

Wil je nog iets delen over jullie trouwdag?
Het was fantastisch en nog wekelijks krijgen we dit ook terug van familie en vrienden. Het was een bubbel waarin we drie dagen leefden en als je gasten het dan ook als bijzonder ervaren, is echt een cadeau. Hier hebben we het als we oud en gerimpeld zijn hopelijk nog steeds over.