14 January 2020

Bruidsmeisjes – what to wear?

BLOG

Het is ontzettend leuk om te merken dat sommige tradities uit Amerika inmiddels ook in Nederland wat meer bekendheid krijgen, zoals bijvoorbeeld het fenomeen bruidsmeisjes! En dan niet je schattige nichtje die bloemetjes strooit voordat jij naar je verloofde toeloopt (al zijn die ook ontzettend leuk!), maar jouw beste vriendinnen! Ze helpen je met omkleden, houden je boeket voor je vast, kalmeren je zenuwen vlak voor de ceremonie begint en ga zo maar door. Je vraagt je bijna af hoe we het al die jaren zonder zulke onmisbare sidekicks hebben kunnen doen?! Want al die voorbereidingen wil je toch eigenlijk met niemand anders delen? En dan is het natuurlijk wel belangrijk dat niet alleen jij als de bruid, maar ook zij er die dag stralend uit zien!

Nu zag je de afgelopen jaren vooral bruidsmeisjes in zachte pasteltinten of jurkjes in een identieke kleur, daar mag best eens wat meer variatie in komen. Want hoe mooi is het om juist donkere tinten te dragen of voor een mooie print te gaan? Gelukkig is het in Nederland niet gebruikelijk om alle bruidsmeisjes precies dezelfde jurk te laten dragen zoals in Amerika vaak wel gebeurt. Want vind maar eens 1 jurkje die al jouw vriendinnen super staat? Mission impossible. So.. what to wear then?

Het komt steeds minder vaak voor dat bruidsmeisjes in identieke jurken verschijnen, al betekent dat niet dat ze een complete vrijkaart op outfitgebied hebben. Misschien ben jij (of zijn jouw vriendinnen) wel helemaal niet zo van de lichte tinten of vind jij dit te lief ogen. Een idee is om van te voren bepaalde silhouettes en kleuren te kiezen die een mooie aanvulling op jouw trouwjurk zijn en passen bij jullie trouwdag. Denk bij daarbij eens aan kleuren als oker geel, bordeauxrood, metallics, bloemenprinten, blauw, bordeauxrood of zelfs zwart! Je kunt je bruidsmeisjes uit die selectie te laten kiezen. Zo heb je de look & feel van je trouwdag in één lijn, maar voelen al je bruidsmeisjes zich comfortabel in iets wat past bij hun smaak, stijl, huidskleur en lichaamstype op jouw grote dag!

Op zoek naar wat inspiratie voor jouw bruidsmeisjes? Kijk dan eens bij Free People, For Love & Lemons, Spell and the Gypsy, Zimmerman, Johanna Ortiz, Magali Pascal, Lee Matthews, Ba&sh, Acler, Rixo en Maurie and Eve. Ook designer Rime Arodaky heeft een bridesmaids collection! Of speur eens op ASOS, bij de ZARA of de MANGO. Je weet maar nooit wat voor een prachtexemplaren je tegenkomt!
Bridesmaids Wild at Heart
Wild at Heart bridesmaids
Wild at Heart bridesmaids
Wild at Heart bridesmaids
Wild at Heart brides maids
EN