16 April 2020

All the curvy brides out there, show them what you’ve got!

BLOG

In deze blog geven wij jou tips voor als je straks op zoek gaat naar de perfect jurk! We raden je altijd aan om voor je afspraak even op onze website te kijken naar onze collectie. Hier staan alle jurken die we in onze collectie hebben en kan je een moodboard maken met favorieten. Wellicht ben jij een echte boho-bride en hou je van mooi kant en een lijnenspel dat jouw figuur mooi benadrukt, of hou je juist van clean en ga je liever voor een minimal-style jurk waarin de focus echt op jou ligt.

Wanneer ben je nou curvy? Goede vraag! Je bent voor ons wat meer een curvy bride als je mooie rondingen hebt, denk aan billen en borsten! We merken vaak dat bruiden zich soms ongemakkelijk voelen bij hun rondingen, maar wij zijn van mening, if you have it flaunt it! Je eerste ingeving zal dus misschien zijn om voor een niet te diep decolleté te kiezen of voor een a-lijn jurk, maar wij denken hier anders over.

Mermaid-fit it is! De mermaid-fits zijn namelijk zo ontworpen dat je jouw heupen en mooie billen juist extra benadrukt, en why not? Het geeft je juist een heel vrouwelijk gevoel en op deze manier accentueer je jouw taille en jouw rondingen in plaats van ze te verbergen. Je kan verschillende kanten op gaan met jouw wedding-look. Een jurk met volledig kant, een mooi lijnenspel of in minimal-style. Eigenlijk werkt het allemaal als je maar luistert naar waar je je comfortabel in voelt en het de nadruk legt op dat deel van je lichaam dat je graag wilt showen.

In de foto’s hier rechts zie je een aantal totaal verschillende stijlen maar ze hebben wel bijna allemaal dezelfde fit. Als we kijken naar de pailletten jurk van Karen Willis Holmes, zien we een duidelijk lijnenspel. Hier is over nagedacht; de jurk legt namelijk het juiste accent op het de vrouwelijke heupen. Dit geeft, als je het mij vraagt, een heel sexy gevoel. Bij de minimal-style eronder is verder niets afleidend. Jij bent degene die er uit popt! De stof is van zijde en sluit zo mooi aan om het lichaam. Het is vaak wel zo dat je door een gladde stof iets meer oneffenheden ziet (die hebben we allemaal), waardoor het handig is te zorgen voor het juist ondergoed (ook al voor je pas afspraak).

We sluiten de A-lijn fit natuurlijk zeker niet uit. Maak het vooral niet te volumineus. Kies bijvoorbeeld voor een flowy rok van Margaux Tardits of een A-lijn jurk met een romantische touch van Alexandra Grecco of een jurk waar een split in zit op de lengte in jouw benen te benadrukken. Als je een wat meer curvy lichaam hebt werkt het vaak goed om de lengte te benadrukken en niet de breedte. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een jurk met bandjes te kiezen of juist lange mouwen maar dus niet te gaan voor een kap mouwtje bijvoorbeeld. Optisch gezien legt dit de nadruk op de lengte en oog je dan smaller, waardoor je zandloper figuur nog beter uitkomt.

Ben je nu juist wat smaller gebouwd aan de bovenkant maar heb je wel flinke billen en heupen, dan kan je er natuurlijk voor kiezen jouw prachtige heupen te benadrukken, maar voel je je hier niet prettig bij, dan is een flowy a-lijn jurk ook juist heel mooi. Met een wat kleiner boezem en smallere schouders is een off shoulder stijl zoals de rok en top van Alexandra Grecco dan juist weer heel mooi. Het lift jouw boezem en geeft wat meer breedte aan je bovenkant, waardoor jouw lichaam er heel proportioneel en mooi uit zal komen.

Zo zie je dat je heel veel verschillende kanten op kan gaan maar er ook overeenkomsten zijn. Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk om te dragen waar jij je goed in voelt. Maar wij raden je aan, show them what you’ve got! We weten zeker dat jouw verloofde dat ook zal waarderen and we love it! Mocht je graag ons advies willen hebben voor je afspraak? Mail dan even naar info@wildatheartbridal.nl en dan helpen we je graag voor jouw afspraak in onze boutique!

Onze jurken in de winkel zijn momenteel maat 38-40. Na de zomer (als de nieuwe collecties binnen komen) zullen wij van elk van onze designers minimaal 1 look toevoegen in een plus size maat zodat je, ook als je een wat grotere maat hebt, een goed beeld krijgt van de fit. Maar het passen in de boetiek gaat nu ook perfect als je maat 34 t/m 42 hebt!

curvy bride avril rue de seine
curvy bride bohemian wedding dress
karen willis holmes fontanne
off shoulder curvy wedding dress
curvy trouwjurk minimal
curvy trouwjurk minimal
alexandra grecco curvy
alexandra grecco curvy
luna bea bride
Alexandra Grecco Sienna
margaux tardits
EN