29 June 2023

Real bride Lotte: pure elegantie

BLOG

Name: Lotte Rotscheid Temoori
Dress + Designer: BB19 + BB23, Bon Bridé
Wedding date: 10-09-2021
Wedding location: Brasserie Park, Leiderdorp
Fotografie: Angela Bloemsaat

What should a wedding dress radiate for you?
simplisme - elegantie - tijdloos
Voor mij stond het symbolisch voor een volgende fase; een wit canvas.

What does a wedding dress mean to you?
De trouwjurk weerspiegelde voor mij de transitie van vriendin, verloofde naar vrouw. Waar ik eerst weg was van glitters en poespas merkte ik vooral dat de eenvoud mij juist aantrok. 

Did you have certain expectations in advance with a wedding dress?
Ik ging met een heel moadboard op stap. Maar het was meer het moadboard van het kleine prinsesje in mij. Eigenlijk toen ik de jurken aanhad voelde ik welke kant ik op wilde. Wel had ik een mooi rugdetail op het oog en dat is het zeker geworden.

How would you describe your style in 3 words?
Verfijnd - vrouwelijk - tijdloos

What made your dream dress perfect for you?
De stof was perfect! Ik houd van mooie materialen en dat had deze jurk zeker in zich; de dansende, dromerige, doorzichtige stof van de overjurk en de zachte wolblend met 'imprfecte' afwerking. Plus de rug van de jurk was een droom. Bovendien zat de jurk heerlijk, ik heb de hele dag gedanst!

What were your expectations of a bridal boutique?
Allereerst had ik een jurk op het oog - welke het niet is geworden - en deze hadden jullie. Nu moet ik ook wel zeggen dat ik houd van perfect uitgedachte concepten. Bij Wild At Heart sloeg mijn hart een sprongetje over. Verliefd op de collectie met een twist en ja jullie socials maakten mijn keuze compleet.

What did you like most about your experience at Wild At Heart?
De lieve dames! Hoewel ik vrij nuchter was en eigenlijk met de eerste passessie totaal niet emotioneel was, viel ik op een warme zomerdag tijdens de fitting bijna flauw en had ik de tijd nodig om niet net zo wit als de jurk voor de pas spiegel te staan. Sara was daarin enorm lief en met wat humor konden we de laatste dingetjes afronden ;-). 

What does a wedding mean to you?
Symbolisch een samensmelting waarin je samen kiest om voor altijd samen te zijn!

Who were all present?
Onze familie en vrienden, plus kinderen waren aanwezig. Samen was dat ongeveer 80 volwassenen en 20 kids. Vanaf het eerste moment dat we het hebben gehad over trouwen, hebben we tegen elkaar gezegd: “Dat worden lange tafels, veel eten en iedereen is erbij!’’ Eten is bij ons belangrijk, dat is ook echt iets wat heel sterk uit de Iraanse roots van mijn man komt. Daarnaast vier je de liefde met al je geliefden; dus aanhang en kinderen mochten de hele dag aanwezig zijn.

What was the highlight of your wedding?
Oei, dat zij er een hele hoop:
- Het moment met mijn vader waarin hij mij weggaf;
- Samen met mijn ouders ontbijten op de ochtend van de bruiloft;
- Het horloge dat ik kreeg van mijn opa. Het was een erfstuk van mijn oma;
-De first look; wat was ik zenuwachtig en daarnaast was het buiten en ondertussen verging ik van de zenuwen en werd ik door allerlei vreemden op straat gefeliciteerd en gefotografeerd
-Niet meer stoppen met dansen op vooral Iraanse muziek
-Een goede vriendin die zong tijdens de ceremonie en het diner;
-De gehele bruiloft moe en trots samen doornemen bij thuiskomst

What advice would you give to brides-to-be?
Geniet van de gehele aanloop, de dag gaat zo mega snel voorbij. Maak alle keuzes op basis van wat goed voelt voor jullie samen en niet voor de buitenwereld.

Would you like to share something else about your wedding day?
Het was een onvergetelijke mijlpaal waarin we het leven hebben gevierd. De lange tafel met eten is het zeker geworden en de verbintenis is voor altijd.

EN